dimarts, 17 de juliol de 2012

La moringa, un arbre miraculós?

 Moringa oleífera: l'arbre miracle?

Amb 4 vegades més vitamina Al fet que la pastanaga, 7 vegades més vitamina C que la taronja, 4 vegades més calci que la llet, 3 vegades més potassi que el plàtan, 25% de proteïna (més que l'ou)...l'extraordinari valor nutricional d'aquest arbre confirma que la ignorància és més mortífera que la gana


moringa olifeira


Ja sigui per atenuar el pes de sentir-se absurd en recaure en hàbits obsolets, o simplement per prudència, tot ciutadà pot reduir dràsticament la seva producció d'escombraries plantant una moringa oleífera en el seu jardí. El valor nutricional d'aquest arbre és tan extraordinari que la seva mera existència confirma que la ignorància és més mortífera que la gana: des que es van descobrir les propietats de la moringa fa dues dècades l'organització Trees For Life International ha emprès una àmplia campanya informativa a Senegal, un dels països natius de l'arbre, i en el qual fins a l'any passat 25,000 persones seguien morint de gana diàriament.


Amb 4 vegades més vitamina Al fet que la pastanaga, 7 vegades més vitamina C que la taronja, 4 vegades més calci que la llet, 3 vegades més potassi que el plàtan, 25% de proteïna (més que l'ou), els 8 aminoàcids essencials per a l'humà i quantitats significatives de ferro, fòsfor, magnesi i altres nutrients, la fulla de moringa és un aliment complet en si. La seva llavor, madurada en beines, conté totes les vitamines del complex B en grans quantitats. Aquestes llavors (que també són usades en l'Índia per tractar la disfunció erèctil) es componen de 35-40% d'oli dolç comestible, molt similar al d'olivera; però si es deixen assecar en la seva beina i després es trituren en pols, s'obté una farina amb propietats floculants, és a dir que aglutina i sedimenta el 90-99% de bacteris i residus en l'aigua, la qual cosa aclareix fins i tot l'aigua més negra, bastant bullir-la perquè sigui potable. Si a això afegim les propietats medicinals, el ràpid creixement (fins a 4 metres en un any), la resistència a la sequera (encara que no a la gelada) i una flor extremadament mel·lífera, s'entendrà per què la comunitat científica parla de l'arbre miracle?.


L'única part de l'arbre que no ha d'ingerir-se és l'arrel, doncs conté una elevada dosi d'un alcaloide que pot ser fatal. Tot la resta és una excel·lent alternativa davant els aliments enllaunats, empacats, embotellats i processaments que la insensatesa de la vida urbana tantes vegades ens empeny a consumir. Està comprovat que, amb suficient atenció i molt sol, germina i creix en el jardí. 

La Moringa Oleifera: La Resposta a l'Alimentació Mundial

Segons els estudis científics, un ésser humà podria sobreviure menjant només les fulles, flors i llavors d'aquest arbre, ja que té tots els nutrients que el cos humà necessita per existir.

L'arbre no es va descobrir ahir, ja que els egipcis i els romans coneixien de les seves virtuts i ho usaven com a menjar i alhora com a remei i medicina per a diverses malalties que patien, a més d'utilitzar-ho també, en la purificació de l'aigua que bevien.

 El seu Estudi Científic:

El 40% de les seves fulles és pura proteïna, i té quatre vegades més calci que la llet de vaca, 4 vegades més vitamina Al fet que la pastanaga, 7 vegades més vitamina C que les taronges, 4 vegades més ferro que els espinacs, 3 vegades més potassi que els plàtans; 3 vegades més proteïnes que la carn i la soja; 3 vegades més magnesi que els enciams; i conté 46 antioxidants (que ajuden amb molt, en l'envelliment del teixit epitelial), i 36 antiinflamatoris.

 Dels 20 aminoàcids que el cos necessita diàriament per sobreviure, 9 són essencials i el cos no els produeix. O sigui, que s'han d'obtenir per fora, en els aliments que consumim.

 Però aquesta planta, la Moringa Oleífera conté, dels 20 aminoàcids, 18 d'ells i d'aquests 18, tenen els 9 essencials.- És un aliment 100% natural i 100% complet.

La llavor conté un 40 per cent d'oli, que és d'alta qualitat, poc viscós i dolç, amb un 73 per cent d'àcid oleic, similar a l'oli d'oliva. Per cuinar és necessària la llenya, que igualment proporciona la moringa, amb una densitat mitjana de 0,6 i un poder calòric de 4.600 quilocalories per quilo.

De la moringa s'aprofita pràcticament tot, però on realment adquireix una importància decisiva és en l'alimentació. El caràcter "miraculós" del seu poder nutritiu es deu al fet que és una espècie que exigeix poca cura agrícola, creix ràpidament (fins a aconseguir entre tres i cinc metres en un any) i és resistent a la sequera. Aquesta última característica, unida al baix cost de producció, converteix a la moringa en un cultiu més que aconsellable a les extenses zones desèrtiques o semidesèrtiques del tròpic africà, on existeixen greus problemes de gana, desnutrició i subalimentació.

La moringa ofereix una àmplia varietat de productes alimentosos, ja que totes les parts de la planta són comestibles: les beines verdes (semblades als llegums), les fulles, les flors, les llavors (negres i arrodonides) i les arrels són molt nutritives i es poden usar per al consum humà pel seu alt contingut en proteïnes, vitamines i minerals.

Es creu que el seu origen prové de les muntanyes de l'Himàlaia on la terra és semi àrida i on aquest arbre floreix àdhuc durant les grans sequeres. Però ha estat trasplantada a diversos llocs del món amb excel·lents resultats.

Preparació:

El sabor de la moringa és agradable i les diverses parts es poden prendre crues (especialment les fulles i les flors, que són de color crema i apareixen principalment en èpoques de sequera, quan l'arbre per ell sol perd les fulles) o cuinades de diverses maneres. Segons les formes més freqüents de preparació, les beines verdes es consumeixen cuites i se semblem a les mongetes verdes o els fesols; les beines madures es bullen en aigua amb una mica de sal, s'obren i s'extreuen les llavors ja llestes per prendre, amb un sabor semblat al dels cigrons, encara que també es poden consumir torrades.

Les fulles tendres es preparen bullides i serveixen per fer brous, però també es poden consumir crues per a amanides, amb un sabor lleugerament picant, entre els créixens i el rave; les arrels tenen forma de petita pastanaga i el seu sabor és picant; les flors també són comestibles i s'utilitzen en les amanides. Per amanir-les s'utilitza oli, que també s'extreu de la moringa, i fins i tot pot substituir a l'oli d'oliva.
1_moringa_olifeira

Història:

Els antics escriptors Sànscrits la coneixien com una planta medicinal. Escrits Hindús antics que daten d'anys anteriors a 150 AC es refereixen a la planta Moringa i als seus usos. Els primers romans, grecs i egipcis apreciaven la Moringa per les seves propietats terapèutiques, i també la utilitzaven per protegir la pell, per les seves altes concentracions  de Vitamina A, B, C i D, fer perfums i purificar l'aigua per beure. La mateixa Bíblia en el llibre de l'Èxode 15:22-27 es refereix a la planta com purificadora de l'aigua del Mar Roig, en aquella regió d'Àsia Menor.

Al segle 19, plantacions de Moringa en el Carib van exportar l'oli de la planta cap a Europa per a perfums i lubrificants per a maquinària. La Moringa ha estat donant passos de gegant en diverses societats per milers d'anys. Els seus remeis han passat de generació en generació en medicina casolana. La Moringa és certament un dels descobriments més recents de la ciència moderna i la Biologia i la Química,  no es cansen de descobrir noves aplicacions.
La Moringa Oleífera ha cobrat una gran importància, ja que és una de les espècies vegetals amb major contingut d'oli (35%) i d'ella s'obté un biodièsel de gran qualitat.

Aquest cultiu té un rendiment aproximat de 2500 quilograms/hectàrea, un rendiment d'1,478 litres d'oli/hectàrea i un factor de conversió a biodièsel del 0,96, que permet una producció aproximada d'1,419 Litres de biodièsel/hectàrea.

Tant la Moringa com les pastanagues són diamants en el departament d'investigació doncs la Moringa té quatre vegades el betacarotè de les pastanagues que és molt beneficiosa per a la prevenció contra el càncer. La Bethesda International Eye Foundation, basada en Md. Estats Units, està usant la Moringa a Malawi perquè està carregada de Vitamina A, doncs la seva deficiència és la causa de la ceguesa en el 70% dels casos..

Científics amb estudis de Biología Molecular, Biofísica i Bioquímica, van realitzar un exhaustiu Programa Conjunt d'Estudi Molecular d'aquesta Planta al desembre de 2,008, a Japó, Estats Units i França,  i van quedar sorpresos del que van descobrir en ella, i ara com ara, consideren que la Moringa té la proporció de proteïna mes alta de totes les plantes que s'han estudiat fins ara a la Terra! (A l'arbre dels miracles, per Monica G. Marcu, Pharm.D., Ph.D). Una anàlisi nutritiva indica que les fulles de Moringa contenen una riquesa de nutrients essencials que eviten malalties. A més contenen tot l'aminoàcid essencial, alguna cosa que és poc comú en una sola planta.



Cada arbre produeix anualment una mitjana de 4 quilos de llavor, per a un total de 2.800 quilos hectàrea/any, amb el 40% d'oli. Com a subproducte de l'extracció de l'oli s'obté la Coca de Moringa amb un 60% de proteïna, matèria primera per a la fabricació de concentrats per a animals, o menjar directe per als mateixos, amb una dieta molt nutritiva i d'alta qualitat, lliure de tòxics i d'efectes secundaris.

És important ressaltar la qualitat i qualitat de l'àcid oleic corresponent al 73%, equivalent a l'oli d'oliva. Per tant, a causa de la qualitat de l'oli, tindria una encertada vocació per a consum humà.

FABRICACIÓ:

En una hectàrea de canya de sucre es poden produir 630 litres/any d'alcohol a partir de la melassa que s'obté en la producció de sucre, mentre que la mateixa àrea sembrada amb Moringa oleífera pot produir 8.400 litres/any, que és en si, una diferència abismal entre ambdues plantes.

BIOMASSA

D'acord als cultius avançats en diverses parts del país i en l'exterior, I en la potabilització de l'aigua.- Als països desenvolupats s'usa en la potabilització de l'aigua, el procés del sulfat d'alumini, però entre l'alumini i la terrible malaltia coneguda com l'Alzheimer existeix una estreta relació poc estudiada encara, però certa. La naturalesa té la resposta alternativa: un arbre d'esvelta figura i airosa fronda anomenat Moringa referit en la Bíblia en el llibre de l'Èxode 15:22-27, pot resoldre el mateix problema en menys temps, amb menors costos i sense riscos per a la salut. Les seves llavors són una vareta màgica per netejar l'aigua.

Les Nacions Unides igual que l'organització d'http://www.treesforlife.org/our-work/our-initiatives/moringa/moringa-tree estan combatent la malnutrició mundial i la gana, per mitjà de l'ús de les fulles en pols de moringa oleifera, particularment en l'Índia i l'Àfrica.

1 comentaris:

Blogger ha dit...

New Diet Taps into Revolutionary Plan to Help Dieters Lose 20 Pounds in Just 21 Days!