dijous, 2 de juliol de 2009

Pensar massa engreixa?


El que faltava... Pensar massa , engreixa !!




Científics de la Universitat de Laval a Quebec, Canadà, han realitzat un estudi del qual s'extreu una sorprenent revelació, pensar massa engreixa ¡com ho sentiu!
Segons els investigadors, l'estrès de pensar provoca un sobreescalfament, cosa que empeny als grans pensadors a cercar més calories. L'estudi mesurava la ingesta espontània d'aliments de 14 estudiants després d'haver realitzat cadascuna de les tres tasques que se'ls va demanar realitzar.



Segons els investigadors, l'estrès de pensar provoca un sobreescalfament, cosa que empeny als grans pensadors a cercar més calories. L'estudi mesurava la ingesta espontània d'aliments de 14 estudiants després d'haver realitzat cadascuna de les tres tasques que se'ls va demanar realitzar.
La primera tasca consistia a seure en una posició relaxada. La segona a llegir un text i resumir.
La tercera consistia a realitzar a l'ordinador una sèrie completa d'exàmens de memòria, atenció i vigilància. Després de 45 minuts d'haver realitzat cada activitat, es convidava els participants a que mengessin tot el que volguessin en un bufet.

Els investigadors ja havien descobert que cada sessió de treball intel·lectual requereix a penes tres calories més que les sessions de descans. Però tot i el baix cost energètic que implica l'activitat intel·lectual, els estudiants van consumir espontàniament 203 calories més després de realitzar el resum de text, i 253 calories més al finalitzar les proves amb l'ordinador (és a dir, un augment de 23,6% i 29,4% respecte al període de descans).



Les mostres de sang preses abans, durant i després de cada sessió van revelar que el treball intel·lectual provoca fluctuacions en els nivells de glucosa i insulina més grans que els períodes d'inactivitat.
Segons Jean-Philippe Chaput, autor principal de l'estudi que s'ha publicat a la revista Psychosomatic Medicine, aquestes fluctuacions podrien ser causades per l'estrès del treball intel·lectual, o reflectir també una adaptació biològica durant la combustió de glucosa, el combustible emprat pel cervell .
És a dir que el cos podria estar reaccionant a aquestes fluctuacions provocant la sensació de gana per ajustar l'equilibri de la glucosa.
Segons Chaput: "la sobrecompensació calòrica posterior al treball intel·lectual, en combinació amb el fet que quan fem aquestes tasques tendim a ser menys actius físicament, podria contribuir a l'epidèmia d'obesitat que s'observa en l'actualitat en els països industrialitzats".

La veritat és que sempre hem sabut que els treballs que impliquen poca mobilitat, afavoreixen l'arribada dels Michelins, però ara tenim una excusa que donar quan algú ens vingui amb allò del "últimament t'estàs posant com una vaca" oi que si? Penseu en això ... però no massa clar, cal mantenir la línia.
Vist en el Telegraph





La veritat és que sempre hem sabut que els treballs que impliquen poca mobilitat, afavoreixen l'arribada dels Michelins, però ara tenim una excusa que donar quan algú ens vingui amb allò del "últimament t'estàs posant com una vaca" oi que si? Penseu en això ... però no massa clar, cal mantenir la línia.
Vist en el Telegraph