dimarts, 18 de desembre del 2012

El Gogol Mogol, un envàs intel·ligent per a coure ous

Un petit gadget ha sortit a llum, s'assegura que fins i tot fins als pitjors cuiners del món poden bullir un ou perfecte en un temps rècord, i ni tan sols han de posar-ho en aigua. Vols saber com es pot bullir sense aigua?

El Gogol Mogol és un dolç tradicional de la gastronomia russa, és una espècie de saballó o ponx d'ou (posset) que s'elabora amb rovells d'ou i licor principalment, a més de sucre i suc de llimona o de taronja i coneixem diverses receptes. Aquesta preparació solia prendre's com a desdejuni o berenar. Amb el mateix nom, l'empresa russa de disseny i màrqueting KIAN, ha batejat un dels seus projectes, l'envàs intel·ligent que cou ous.

Amb aquest embalatge KIAN ha aconseguit augmentar la seva cartera de guardons, va rebre el bronze en els ADCR Awards 2012. Com podeu veure en la imatge, la presentació és com una actualització d'un cartró d'ous, però aquest envàs intel·ligent ofereix més que la simple funció de contenidor d'ous.

Els dissenyadors plantegen el Gogol Mogol com la solució per a les persones que tenen un ritme de vida atrafegat, i que no per això es conformen amb menjar qualsevol cosa, és a dir, es preocupen per portar una alimentació saludable. Els ous són saludables, afortunadament van passar de la llista d'aliments poc recomanables, a ser considerats com una interessant font de proteïna, àcids grassos i vitamines

El Mogol Gogol és una caixa de cartró d'ou feta amb capes químiques especials que produeixen calor quan s'activa. Es fa usant tecnologia similar a les llaunes d'autoescalfament d'hidròxid de calci, aigua i altres productes químics que generen calor quan es barregen junts.

Una vegada que una etiqueta es retira del recipient els productes químics reaccionen entre si i el petit paquet comença a escalfar-se per cuinar l'ou que està dins.

Després de només dos minuts l'ou està cuit, encara que l'usuari pugui obrir-ho més tard depenent de com li agradi la gemma. És com si bullissis un ou en aigua per quatre minuts, segons explica Daily Mail.



La caixa de cartró es compon de quatre capes, una funda exterior de cartró, un catalitzador químic, i un revestiment de la membrana que reacciona amb la part inferior d'òxid de calci.


El seu únic desavantatge d'aquest és que no pot tornar a utilitzar, però ha estat creat a partir de materials reciclats per reduir els residus.

El producte s'ofereix ara als fabricants i és probable que envaeixi a tot el món en els propers anys. Va ser creat per un equip rus d'inventors anomenats Kian, i dissenyat per Evgeny Morgalev.

Està dirigit a persones ocupades amb poc temps als matins, els estudiants o els ecologistes, i ara ha guanyat un premi de l'Associació Europea de Disseny de Packaging.