dimarts, 26 de febrer del 2013

Propietats dels plàtans, què hauríem de saber

Unes dades molt interessants sobre els plàtans, que hauríem de conèixer o si més no, fer-hi un cop d'ull!


Els plàtans contenen tres sucres naturals - sacarosa, fructosa i glucosa combinada amb fibra. Un plàtan dóna un impuls instantani, sostinguda i substancial d'energia.

La investigació ha provat que amb prou feines dos plàtans proveeix suficient energia per realitzar un treball extenuant de 90 minuts d'entrenament. Amb raó el plàtan és la fruita número ú amb els atletes més importants del món.

Però l'energia no és l'única manera que un plàtan pot ajudar-nos a mantenir-nos en forma. També pot ajudar a superar o prevenir un nombre substancial de malalties i malestars, per la qual cosa és una necessitat per agregar a la nostra dieta diària.

Diverses fases del plàtan


DEPRESSIÓ:
Segons una enquesta recent duta a terme per MIND entre persones que sofreixen depressió, moltes se sentien molt millor havent dinat un plàtan. Això és perquè els plàtans contenen triptòfan, un tipus de proteïna que el cos converteix en serotonina, coneguda pels seus efectes relaxants que milloren el seu estat d'ànim i ho fan sentir més feliç.


SUCRE:
Oblidi's de les píndoles - mengi un plàtan. La vitamina B6 que conté regula els nivells de glucosa en la sang, la qual cosa pot afectar el seu estat d'ànim.

ANÈMIA:
Alt contingut de ferro dels plàtans estimula la producció d'hemoglobina en la sang i ajuda en casos d'anèmia.

PRESSIÓ ARTERIAL:
Aquesta fruita tropical única, conté grans quantitats de potassi i no així sal, fent-la perfecta per combatre la pressió arterial Tant és així, els EUA Food and Drug Administration acaba de permetre que la indústria platanera faci els reclams corresponents sobre la capacitat de la fruita per reduir el risc de la pressió arterial i l'accident vascular en el cervell
PODER MENTAL:
200 estudiants de Twickenham (Middlesex) escola (Anglaterra) van ser ajudats durant els seus exàmens menjant plàtans en el desdejuni, mig matí i dinar en una prova per augmentar la seva capacitat cerebral. La investigació ha demostrat que el potassi contingut en la fruita pot ajudar a l'aprenentatge, donant-los major capacitat d'alerta.

RESTRENYIMENT:
Alt contingut en fibra, com a bananes en la dieta pot ajudar a restaurar l'acció normal dels intestins, ajudant a superar el problema sense recórrer a laxants.

RESSAQUES:
Una de les maneres més ràpides de guarir una ressaca és fer un batut de plàtan, endolcit amb mel. El plàtan calma l'estómac i, amb l'ajuda de la mel reconstitueix els nivells de sucre en la sang, mentre que la llet calma i rehidrata el teu sistema.

ACIDESA:
Els plàtans tenen un efecte antiácido natural en el cos, així que si vostè sofreix d'acidesa, menja un plàtan per obtenir alleugeriment calmant.

MALALTIA DEL MATÍ:
Picar entre menjars ajuda a mantenir els nivells de sucre en la sang i evitar les nàusees matutines.

PICADES DE MOSQUITS:
Abans de recórrer a la crema contra picades de mosquit, provi fregar l'àrea afectada amb la part interior d'una pela de plàtan. Per a moltes persones és sorprenentment al veure reduir la inflor i la irritació.

NERVIS:
Els plàtans són rics en vitamines del complex B que ajuda a calmar el sistema nerviós ..

Sobrepès en el treball? Estudis de l'Institut de Psicologia a Àustria van trobar que la pressió en el treball condueix a afartar-se de menjar de consol com la xocolata i patates fregides. Mirant a 5.000 pacients d'hospitals, els investigadors van trobar els més obesos eren més propensos a estar en llocs de treball d'alta pressió. L'informe conclou que, per evitar el pànic induïts pels antulls d'aliments, necessitem controlar els nostres nivells de sucre en la sang menjant una mossegada d'alt contingut de carbohidrats cada dues hores per mantenir el nivell de les constants.

ÚLCERES:
El plàtan és usat com a aliment dietètic contra desordres intestinals per la seva tova i suau textura. És l'única fruita crua que es pot menjar sense angoixa en casos crònics. També neutralitza l'excés d'acidesa i redueix la irritació en cobrir la mucosa de l'estómac.

CONTROL DE TEMPERATURA:
Moltes altres cultures veuen al plàtan com un "refredament"  a aquesta fruita que pot baixar la temperatura física i emocional de les dones embarassades. A Tailàndia, per exemple, les dones embarassades mengen plàtans per assegurar-se que els seus bebès neixin amb una temperatura fresca.

Per tant, el plàtan és un remei natural per a molts mals. Quan ho compares amb una poma, té quatre vegades la proteïna, el doble de carbohidrats, tres vegades més fòsfor, cinc vegades la vitamina A i ferro, i el doble d'altres vitamines i minerals .. També és ric en potassi i és un dels aliments de millor valor.